Harta Verde Bistrița

Harta Verde Bistrița este un ghid spațial interactiv al comunităților locale cu resurse disponibile pentru un stil de viață sănătos, natură, cultură și societate.

Harta Verde Bistrița, ce face parte din programul Harta Verde România și rețeaua globală Green Map, poate fi privită și ca un instrument de localizare punctuală a problemelor și reușitelor comunităților locale din mediul urban al mun. Bistrița.

Asociația Harta Verde România este o organizație non-profit, neguvernamentală care lucrează pentru dezvoltarea unei societăți umane sustenabile prin conservarea biodiversității, promovarea ecoturismului, educației formale și non-formale pentru natură atât pentru copii cât și pentru adulți. Viziunea noastră este o lume unde oamenii valorifică moștenirea naturii într-o manieră sustenabilă.

Asociația noastră a început să lucreze pentru promovarea biodiversității locale în orașul Bistrița încă din 2010, urmând ca în perioada 2012 - 2014 să fim parteneri într-un proiect de educație pentru adulți denumit „Learning Natural Values in Europe” finanțat din programul UE Grundtvig Learning Partnership. În perioada 2011 - 2015 am fost custozi a trei arii naturale protejate din județul Bistrița-Năsăud.

Asociația Harta Verde România este reprezentant la nivel european al organizației Green Map System și afiliată la rețeaua mondială Green Map (www.greenmap.org), promovând și conducând proiecte Harta Verde în România prin platforma globală de cartografiere verde de la https://new.opengreenmap.org.

Loading...

A picturesque little spot by the river

Loading...

Nowadays a museum and a public library the house where Andrei Muresanu was born. Andrei Mureşanu (November 16, 1816, Bistriţa - October 12, 1863, Braşov) was a Romanian poet and revolutionary of Transylvania (then in the Habsburg Monarchy). His poem Deşteaptă-te, române!, sang to a popular tune chosen by him and Gheorghe Ucenescu, became the hymn of the revolutionaries.

Loading...

Astroclubul Quasar

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Asociația Harta Verde România este o organizație fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, apolitică, înființată în baza Încheierii Civile nr. 1600/CC/2010 pronunțată de Judecătoria Bistrița în data de 30.06.2010, cu sediul în mun. Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud. Asociația este reprezentată legal de Samoilă Ciprian, președintele asociației. În conformitate cu statutul Asociației, membrii acesteia s-au asociat în scopul dezvoltării durabile a societății prin conservarea biodiversității, promovarea ecoturismului și a educației formale și non-formale a tinerilor și adulților pentru natură implementând proiecte multidisciplinare și susținând inițiative etice. Misiunea Asociației este promovarea valorificării durabile a patrimoniului natural. #hartaverde

Loading...
Loading...

Aici va puteti repara bicicletele. Numele firmei este SC Cozmaricom SRL si a fost localizata langa Piata Independentei. S-a mutat in 2012 intr-o locatie necunoscuta in prezent.

Loading...
Loading...
Loading...

Atelier de reparații bobinaj motoare electrice. Rebobinat motoare electrice. Situat pe str. Imparatul traian nr. 58 (fostul cerbul).

Loading...
Loading...

Reparații biciclete la PFA Cozman I. Marinel. F06/206/2010.

Loading...

reparații ceasuri la întreprindere familială Pop Aurel, tel. 0741 276772 pe str. Liviu Rebreanu 20. orar de funcționare: luni - vineri: 9 -17

Loading...
Loading...
Loading...

Reparații încălțăminte de toate felurile.

Loading...

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița și-a deschis porțile pentru cititori la 15 decembrie 1950.

Loading...

Biciclete second-hand pe str. Bisericii (Unirea).

Loading...

Biciclete second-hand din import Germania, Austria, Elveția.

Birdwatching
Loading...

Loc în care pot fi observate multe specii de păsări dar și unele mamifere precum veverițe sau lilieci.

Loading...
Loading...

loc de observat păsări

Loading...
Loading...

Mănăstirea minorită „Sf. Andrei” din Bistrița, cunoscută și drept Biserica de la Coroana, cu noul hram Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, este un monument istoric și de arhitectură din sec. al XIII-lea situat în Piața Mare din municipiul Bistrița. Edificiul este o biserică de tip sală, cu bolți în cruce, pe ogive, reprezentativ pentru goticul transilvănean timpuriu de filiație cisterciană.

Loading...

Biserica cu hramul Sf. Dumitru - str. Grigore Bălan nr. 115.

Boulevardul Republicii
Loading...

A nice shaded boulevard in the heart of Bistrita.

Brad secular
Loading...
Loading...

un brad secular cu circumferința de 260 cm (cbh) în incinta stațiunii de cercetare pomicolă din Bistrița

Loading...

http://www.cjpbn.ro/

Loading...

✅ A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu operatorul de colectare Supercom lansează o nouă campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase din mediul urban al județului Bistrița-Năsăud, în perioada 9 – 14 august 2021. În categoria deșeurilor voluminoase intră fotolii, canapele, saltele, mobilier, covoare sau alte bunuri de folosință îndelungată.

Loading...

Punct de colectare deșeuri electrice și electrocasnice (DEEE) vechi sau defecte la Centrul de colectare din str. Zefirului nr. 1.

Loading...
Loading...

Centru de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost - Direcția de Asistență Socială - Primăria Municipiului Bistrița.

Loading...
Loading...

Centrul Comunitar pentru Tineret situat pe str. Liviu Rebreanu nr. 18.

Loading...
Loading...

Centrul Comunitar pentru Tineret, str Liviu Rebreanu nr. 18

[16, 6, 1, 6]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[10, 6]
[10, 10]
[10, 20]
[10, 30]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]